Inschrijven in het BIG-register

Ga je als fysiotherapeut aan de slag, dan zul je je moeten registreren in het BIG-register. BIG staat voor: Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De Wet BIG geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. Het BIG-register is een onderdeel van de Wet BIG.

Heb je een Nederlands diploma? Vraag deze dan aan via Nederlands diploma registreren.

Het afhandelen van een aanvraag voor registratie in het BIG-register mag volgens de wet maximaal 8 weken duren. In de praktijk gaat de afhandeling vaak sneller dan 8 weken.

Aantallen geregistreerde fysiotherapeuten

In de onderstaande grafiek houden we het aantal BIG-geregistreerde fysiotherapeuten bij. Tot en met 2013 zie je een gestage opbouw van registraties. De abrupte daling daarna heeft te maken met een verplichte herregistratie voor alle ingeschreven fysiotherapeuten. Vanaf die tijd moeten fysiotherapeuten zich elke 5 jaar opnieuw verplicht herregistreren.

Bron: BIG-register

13 zorgberoepen kunnen zich registreren in het BIG-register. Een aantal hiervan zijn experimenteerberoepen die zich tijdelijk kunnen registreren.

 

Wil je weten hoe de huidige verdeling naar de leeftijd van de fysiotherapeuten is? Kijk dan eens naar de onderstaande diagram.

 

En hieronder vind je de verhouding van de Nederlands vs een buitenlands gediplomeerden

 

En hieronder de verdeling per Nederlandse provincie

Bron: BIG-register