AGB-register

Ga je aan het werk als fysiotherapeut? Dan heb je een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. Bij elke registratie hoort een eigen unieke AGB-code. In alle administratieve processen binnen het zorgveld wordt deze AGB-code gebruikt als identificerende sleutel. Vektis beheert het AGB-register.

Je kunt de persoonlijke AGB-code alleen aanvragen als je in het bezit bent van een geldige BIG-registratieInschrijven in het BIG-register en/of een registratie bij een beroepsorganisatie of kwaliteitsregister. Bij het aanvragen van een AGB-code geven we precies aan welke informatie nodig is in jouw situatie.

Welke situatie is bij jou van toepassing?

Ben je startende fysiotherapeut in de zorg en ga werken bij een praktijk of instelling?

Je hebt een persoonlijke AGB-code nodig om de door jou geleverde zorg te kunnen declareren. Je kunt de persoonlijke AGB-code alleen aanvragen als je in het bezit bent van een geldige BIG-registratie en/of een registratie bij een beroepsorganisatie of kwaliteitsregister. Bij het aanvragen van een AGB-code geven we precies aan welke informatie nodig is in jouw situatie.
Vraag hier je persoonlijke AGB-code aan.

Of ben je een startende fysiotherapeut en ga een eigen praktijk openen of overnemen?

Je hebt een persoonlijke AGB-code nodig én een AGB-code voor je onderneming. In het AGB-register onderscheiden en koppelen we namelijk zorgverleners, ondernemingen en vestigingen. Zodoende dien je deze ook aan te vragen als je ZZP-fysiotherapeut gaat worden.

  • De zorgverlener is de persoon die bevoegd is de behandelingen uit te voeren.
  • De onderneming is de juridische entiteit waar de zorgverlener werkzaam is.
  • De vestiging is de fysieke locatie (bezoekadres) waar de zorg daadwerkelijk wordt verleend. Vestigingen worden wel geregistreerd, maar hiervoor ontvang je geen AGB-code.

Om een AGB-code voor je onderneming aan te vragen heb je altijd een registratie in het Handelsregister van de KvK nodig.

Vraag beide AGB-codes hier aan.

Zoeken in het AGB-register kan via deze link.

Bron: AGB-register